Treceți la conținutul principal

Implanturile dentare din zirconiu – Este zirconiul mai bun decat titanul?





Titanul este cel mai des folosit material in implanturile dentare din ziua de azi. Acest lucru se datoreaza compatibilitatii excelente si rezistentei mari a acestui material in raport cu greutatea. Stomatologii sunt de acord ca titanul este un material excelent pentru a fi folosit in implanturi dentare de lunga durata, dar evolutiile recente au facut descoperiri uluitoare legate de dinti zirconiu si beneficiile pe care le ofera acestia.

Ce este zirconiul?


Zirconiul este un metal de tranzitie alb-gri in forma sa cea mai pura, care seamana cu titanul. Acest metal este foarte rezistent la coroziune si, din acest motiv, este materialul de aliaj cel mai frecvent folosit. Dioxidul de zirconiu si oxidul de zirconiu sunt folosite pe scara larga pentru echipamentele de laborator, datorita rezistentei chimice si duritatii lor ridicate la rupere.
Cine face implanturi dentare din zirconiu?
Exista cateva implanturi de zirconiu pe piata in ziua de azi. Aceste tipuri de implanturi se fac atat in cabinetele stomatologice din strainatate, cat si in cabinetele dentare din Romania, inclusiv din Bucuresti.

Care sunt beneficiile implanturilor dentare din zirconiu?


Se spune ca implanturile dentare din zirconiu sunt mult mai imbunatatite decat cele din titan. Pe langa faptul ca implanturile din zirconiu necesita un tratament mai scurt decat cele din titan, acestea sunt albe si au astfel un avantaj estetic, fiind imposibil de distins de dintii naturali. Deoarece au un material foarte rezistent la coroziune, acestea nu prezinta niciun pericol pentru sanatatea pacientului. In plus, pacientii care nu suporta ideea de a avea metale in gura lor, pot opta pentru implanturile dentare din zirconiu in schimbul celor din titan, simtindu-se astfel mai confortabil.

Exista riscuri asociate cu folosirea de zirconiu in implanturile dentare?


Unul dintre principalele riscuri asociate cu implanturile bazate pe zirconiu este radioactivitatea. Zirconiul oricand poate contine un anumit numar de izotopi radioactivi. Acesti izotopi pot duce la cresterea riscului de diferite tipuri de cancer oral. In general, implanturile sunt fabricate dintr-un material de zirconiu cu un nivel extrem de scazut de emisii de radiatii, cu toate acestea, toti producatorii de implanturi dentare din zirconiu sunt rugati sa instiinteze pacientii in legatura cu radioactivitatea probabila in produsele lor stomatologice.
In concluzie, exista cateva avantaje de a opta pentru implanturile dentare din zirconiu, estetica fiind cel mai important beneficiu. Implanturile din zirconiu sunt, in mod cert, o solutie viabila pentru tine daca ai nevoie de implanturi dentare, dar, inainte de a lua o decizie finala in legatura cu acest aspect, discuta cu medicul tau stomatolog.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ai nevoie de un aparat dentar? Metalic sau ceramic?

                     Un numar din ce in ce mai mare de oameni realizeaza ca au nevoie de aparat dentar. Cautarile de aparat dentar Bucuresti sunt din ce in ce mai mari iar acest lucru este datorat constientizarii asupra faptului ca nimeni nu are dantura perfecta, insa cu toate astea, oricine poate sa o aiba. Daca te hotarasti sa iti pui aparat dentar insa, trebuie sa te informezi putin inainte de a face pasul cel  mare. Exista mai multe tipuri de aparate, cu efecte diferite, insa cele mai cunoscute si mai folosite sunt cel metalic si cel ceramic. Pe care trebuie sa il alegi? Aparatul dentar metalic Este aparatul dentar clasic si este cel mai popular , deoarece este accesibil din punct de vedere al pretului si in cele mai multe cazuri este mai eficient. Este o solutie care rezista in timp,  rezolva problemele dentare mai repede si ofera posibilitatea inlocuirii bracketilor in mod individual, fara sa se dea jos intregul aparat. Marele dezavantaj al acestui tip de aparat

De ce sa iti pui dinti de zirconiu

Partea frumoasa, sau una dintre partile frumoase ale faptului ca traim in perioada in care traim, este faptul ca medicina este din ce in ce mai dezvoltata si ne poate rezolva o multime de probleme. Atunci cand vine vorba despre medicina dentara, aproape orice poate sa fie rezolvat. Lipsurile dentare se pot rezolva cu dinti zirconiu de cea mai buna calitate sau cu dinti pe suport metalic iar restul de probleme orale au si ele solutii, care mai de care mai interesante. Vom vorbi putin despre dintii de zirconiu si avantaele lor. De ce sa optezi pentru o astfel de solutie? Exista multe motive, primul ar fi faptul ca fiecare coroana dentara din zirconiu este realizata in mod computerizat, respectand intocmai structura pacientului. In felul acesta, rezulta dinti deosebit de estetici, care pot sa faca fara probleme fata oricarui zambet. Ai putea spune chiar ca dintii de zirconiu sunt mai frumosi decat cei naturali. Printre avantajele majore oferite de dintii de zirconiu se